2024 - Van Ambachtsschool tot O.R.S Lek en Linge

Ga naar de inhoud

2024

Laatste nieuws
Juni


Zijn laatste lesmoment is vastgelegd (foto: R van de Velde)

Op 26 juni heeft Peter van Maastrigt zijn laatste lesminuten uit zijn carrière gegeven. Hij gaat vervroegd met pensioen!
Hij kwam in augustus 1984 op Da Vinci SG in dienst als docent handvaardigheid-tekenen en was een directe collega van Ad Haneveer. Hun vaklokalen lagen tegenover elkaar aan het einde van de zgn. werkgang.  
In 1998 verhuisde Peter naar het hoofdgebouw van Lek en Linge aan de Multatulilaan.Peter gaf er de voorkeur aan om niet al teveel reuring aan zijn afscheid van school te geven. Dat is niet gelukt, want op 9 juli zetten zijn collega's van Lek en Linge hem toch uitgebreid in het zonnetje. Martin van Klei had een leuke speech voor hem voorbereid en overhandigde Peter na afloop een grote map, met daarin allerlei herinneringen die oud-collega's van Da Vinci SG over Peter hadden ingestuurd.

Juni


Bron Culemborgse Courant, foto: E. Hartman

Op 28 juni nam Ellen Hartman na 43 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, afscheid van het KWC. Tussen 1990 en 1993 werkte zij als docent Engels op Da Vinci en vervolgens de rest van haar carrière op het KWC. Op deze laatste school is zij begonnen als docent Engels en werd later teamleider en conrector op de onderwijsafdeling vmbo-basis/kader.
Leerlingen en collega’s verrasten haar met een zee van bloemen en mooie woorden. Zij wordt geroemd om haar tomeloze inzet voor haar team en alle leerlingen. Ellen Hartman gaat genieten van haar pensioen, maar blijft nog wel betrokken bij het Samenwerkingsverband Rivierenland.
Terug naar de inhoud