Reünie jan. 2014 mentorklas 1984 - Van Ambachtsschool tot O.R.S Lek en Linge

Ga naar de inhoud

Reünie jan. 2014 mentorklas 1984

Reünies
Op 17 januari 2014 organiseerden Marion en Annemieke de Hoog samen met Bram de Heus, een reünie van de mentorklas van Richard van de Velde uit 1984 in Restaurant Het Veerhuijs te Beusichem.


v.l.n.r:
Arwin van Dijk
Yvonne van de Wiel
Jeroen de Zeeuw
?
Anja Hazendonk
?
Marcel van Veen
Robert Fraza
Perry de Leeuw
Paul van der Poel
Zittend:
Rene van der Vlies
?
?
Marianne Sleeuwenhoek
Berry van Lith
Annemieke de Hoog
Sandra Kool
Marion van Zuilen
Tonnie van der Zeijden
Marion de Hoog
Martijn Voigt
Lamber van Dam
?
Mentor: Richard van de Velde
Marion van Zuilen met haar oud-mentor


Nog even een groepsfoto......
Achterste rij: Patrick v Meenen,  John Huygen,  Doortje de Snoo,  Andre Huigen,  Arwin van Dijk,  
Rene v.d Vlies,  Gerard Helmond,  Philip Scheres,  Jeanine Verkerk,  Marcel van Veen,  John van Eck,  
Docent Richard v.d Velde,  Ria van Selm,  Marcel Goedhart,  Marion de Hoog,  Marion van Zuilen,  Jan Boon,  Karin van Breda,  Karin Pouw,  Bart de Weijer  
Bram de Heus en Kim Hartmann
Oud-docent Joop de Waard,  Annemieke de Hoog,  Berry van Lith
Peter van Klei was ten tijde van deze foto al op weg naar huis.

Marion de Hoog schreef een dag later al het volgende verslag hierover:

Reünie Da Vinci 1984-1988
Het begon op een vrijdagmiddag met een onschuldig facebook-berichtje van Jeanine, Bram en van mijzelf, gveolgd door het plaatsen van een klassenfoto, waar iedereen wel iemand wist te taggen. Dat werd dan weer opgevolgd door een facebook-groepsgesprek met wel 1000 berichten. Datum en locatie werden gepland. Nu moesten er nog maar een paar vermiste klasgenootjes opgespoord worden. Heel toevallig ging Bram zijn hondje uitlaten bij de Lek en daar liep Karin van Breda hard. Nee, niet dat Bram er hard achteraan liep, maar hij draaide zijn auto en ja, ook Karin werd heel enthousiast.
Kim ging op zoek naar Abdoelah en uiteindelijk werd hij gevonden in Amsterdam. Jammer genoeg zag hij het niet zitten om naar de Betuwe te komen. Vervolgens gingen we nog op zoek naar Dennis en Johan, maar deze bleven onvindbaar. Tot op de avond zelf toen bleek dat Patrick gewoon zijn telefoonnummer had.  Die gebruiken we de volgende keer dan maar.
Inmiddels waren er meer die gehoord hadden van de aanstaande reünie. Tenslotte besloten we om met onze examenklas te gaan eten en  te borrelen . Iedereen werd hierdoor enthousiast. Leraren opsporen was ook niet zo makkelijk… Richard v.d. Velde was niet zo moeilijk  te vinden, want die werkt nog altijd op Lek en Linge.
Joop de Waard woont in Culemborg en ja, die afdeling was voor Kim, dus regelde zij dat Joop er ook bij was. Fred Wammes en Peter van Maastricht kregen een mail. Peter had een andere afspraak, dus helaas. Kim was ook nog even langs gegaan bij Fred Wammes, hij was erg enthousiast maar door gezondheidsproblemen van zijn vrouw lukte het niet om te komen. Bij deze wensen wij hen sterkte in deze moeilijke situatie.
Op naar de avond!!
Peter bleek er veel zin in te hebben en was als eerste aanwezig! De rest volgde heel snel. Zo te zien wist iedereen elkaar nog wel te herkennen! Er werd volop gelachen gepraat en gegeten.. Sommige van ons hadden nog wat “oude” sschoolspullen meegenomenL. Ik heb Richard nog blij gemaakt met een oude schoolkrant… Oude foto’s werden bekeken en de conclusie van Bram was, dat iedereen goed opgedroogd was. Daar doen we het dan maar mee!
Meneer de Waard mochten we nu, Joop noemen. Wel een “beetje gek”.. Hij had nog oude proefwerken thuis en nzal ze de volgende keer meenemen.
Na het eten kwamen er nog wat “oude” leerlingen uit de mentorklas (laat ik met de tijd meegaan) van Meneer v.d .Velde opdagen. Dat was het moment voor de promotie van de website  www.ambachtschoolculemborg.nlvan Richard. Oude herinneringen kwamen er bij iedereen boven .
Dan nu maar de statistieken:
We hebben met z’n allen:
·         26 kinderen.. waaronder 2x Michelle en 2x Lars
·         De meeste van ons zijn getrouwd.
·         Kim het langst 22 jaar!
·         Leukste leraren werden genoemd:
        Hopmans
        Rob Verweij
        De Vries
        De Waard
        V.d. Velde  
        Stoel
        Wammes
        Lamers
        V. Maastrigt
 
·         We waren het meest nieuwsgierig naar:
Doortje de Snoo
Sandra de Coole
Karin van Breda
Lamber van Dam
Paul v.d. Poel
Abdoelah Zanzan
·         Leuke anekdotes
= De schoolavonden
= De  jeansmeiden
= De agenda en het potlood van Fred Wammes dat altijd recht lag
= De gezelligheid
= Gezusters de Hoog (wat wordt hier mee bedoeld?)
= De diefstal van de tegoedbonnetjes van Peter van Maastrigt, met daarop de nephandtekening van V. Maastrigt. ( sorry, zal het nooit meer doen)
Meer werd er niet opgeschreven, maar er waren verhalen genoeg.

Bij deze allemaal bedankt voor deze eerste reünie. Met name  Bram voor het aanslingeren van deze reünie en de twee leerkrachten Joop de Waard en Richard van de Velde en iedereen die mee geholpen heeft in de zoektocht.
Deze gezellige avond wordt vervolgd door een evaluatie ronde en hiervoor worden jullie  t.z.t. allemaal uitgenodigd!
In het najaar van 2014 gaan we zoals het er nu voorstaat met nog meer oud-klasgenootjes  op herhaling in De Bruine Kip! in Beusichem.

Groetjes en tot de volgende keer
Marion de Ronde -de Hoog

Terug naar de inhoud