R. Eegdeman 1967-1970 - Van Ambachtsschool tot O.R.S Lek en Linge

Ga naar de inhoud

R. Eegdeman 1967-1970

Oude schoolherinneringen
Als leerling metaal bewerken bezocht ik de toenmalige Ambacht school gedurende de jaren 1967 – 1970.
Hoewel ik geen schoolfreak was heb ik deze periode als prettig ervaren.
Van de docenten herinner ik me dhr. den Adel , Wulterkens , Heijmans ( en later Balk ) , Hofman , Hoogendoorn , Haakmeester , Karremans , Blaauw ( is in mijn tijd samen met zijn vrouw bij een auto ongeluk om het leven gekomen ) van der Werf , Vermeulen , Stevens en natuurlijk de directeur van Zijl ( die veel te jong is overleden).
Ongeveer een jaar nadat ik op school kwam is de school verhuisd van het oude gebouw naar het nieuwe ( wat inmiddels helaas is gesloopt ) .
Na de Ambacht school gingen wij met 2 jongens Jaap Borgstein en ondergetekende verder voor machinist wegenbouw , hiervoor moesten we een jaar part time naar Utrecht en vervolgens naar de Soma in Ede.
We waren de eersten in het bestaan van de school die deze opleiding gingen volgen en dhr. van Zijl was hier dan ook bijzonder enthousiast over .
Na lange tijd als machinist en uitvoerder in de wegenbouw te hebben gewerkt heb ik in 1999 weer gesolliciteerd op de Soma, maar nu voor het geven van praktijklessen.
Het Soma-College zoals het tegenwoordig wordt genoemd was inmiddels verhuisd van Ede naar Harderwijk en toen er in 2007 een nieuwe directeur werd aangesteld was dat Anke van Bodegom (directeur van de VMBO-vestiging van Lek en Linge in Culemborg, Red) , dus werd het verleden weer opgerakeld.

Vanaf juli 2014 ben ik met vroegpensioen en ondanks dat ik het in mijn werk altijd goed naar mijn zin heb gehad ben ik blij dat ik ben gestopt, onderwijsvernieuwingen automatisering en cursussen waren voor mij moeilijk meer te behappen.

Klasse foto,s van de Ambacht school heb ik helaas nooit gehad en ook op de site kan ik niets terug vinden uit mijn periode als leerling.

Het boekje van Ambachtsschool tot Da Vinci wat is uitgegeven in 1995 heb ik reeds lang in bezit.

Rien  Eegdeman
Terug naar de inhoud